Την Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 2021 υπεγράφη Μνημόνιο διετούς συνεργασίας μεταξύ του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ασύρματων και Κινητών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων https://wimots.ds.uth.gr/ του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο διευθύνεται και εκπροσωπείται από τον Καθηγητή Γεώργιο Καρέτσο, και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Δικτύων και Προηγμένων Υπηρεσιών http://telnas.ece.uowm.gr/ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο διευθύνεται και εκπροσωπείται από την Αναπλ. Καθηγήτρια Μαλαματή Λούτα.

Το μνημόνιο συνεργασίας στοχεύει στην από κοινού προώθηση της εκπαιδευτικής, επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας των δύο ερευνητικών εργαστηρίων, στο πλαίσιο της στρατηγικής και των στόχων τους, με σαφή προσανατολισμό και έμφαση στη διεθνή παρουσία, στην εξωστρέφεια και στις αυξανόμενες απαιτήσεις έρευνας και καινοτομίας.

Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει:

  • Συνεργασία σε ερευνητικά προγράμματα και στην έρευνα για την από κοινού υποβολή ερευνητικών προτάσεων.
  • Ανταλλαγή επιστημονικών πληροφοριών και ερευνητικών δεδομένων και στην από κοινού δημοσίευση ερευνητικών αποτελεσμάτων των κοινών ερευνητικών έργων.
  • Συνεργασία στη συνεπίβλεψη διδακτορικών διατριβών.
  • Οργάνωση κοινών επιστημονικών και ακαδημαϊκών εκδηλώσεων.
  • Αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων όπως επιστημονικών οργάνων και επιστημονικού λογισμικού.
  • Αμοιβαίες επισκέψεις ερευνητών και μελών ΔΕΠ για την υλοποίηση των κοινών στόχων και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.